Hoe beïnvloedt publiek jou?

Hoe voel jij je als je gaat spelen of spreken voor publiek? Is dat hetzelfde als wanneer je thuis oefent, of is dat anders?

Als het goed is doet de aanwezigheid van mensen wat met je. Je bent immers geen machine en niet alleen als een of meerdere paar ogen op je zijn gericht.

Haalt de aanwezigheid van luisteraars het beste in je wakker, raak je in paniek, of iets er tussenin?

Ben je ‘in controll’ of overvalt de situatie je en heb je het idee dat je totaal niet meer aan het stuur staat van jouw optreden of presentatie. Zoals een leerling (gitaar) van me zei: ‘Mijn vingers krijgen een eigen leven. Ik geef ze opdracht iets te doen, maar ze doen iets heel anders.’

Deze vragen en meer komen in een praktische setting aan bod in de workshop/ open podium voor mensen met podiumangst. Er is plaats voor 6 mensen om iedereen te kunnen laten oefenen, spelen, spreken, te delen en te ervaren dat het kan, optreden zonder angst. Natuurlijk niet in een keer, ik verkoop geen illusies of gebakken lucht, maar de richting waarop je kunt genezen van teveel angst op het podium wordt je na 1 sessie zeker duidelijk.

En mijn ervaring is dat je dan, tijdens de workshop al wel iets hebt gepresenteerd voor anderen zonder angst, trillende vingers, weigerende hersenen of een haperende stem.

lees hier verder en meld je aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.