Over Dieke

Mijn naam is Dieke de Jong,

afgestudeerd als docent gitaar (conservatorium Groningen) en docent muziek (conservatorium Den Haag). Ik heb veel opgetreden, en was vanuit eigen ervaring een expert in podiumangst. Nu is dat anders en kan ik met volle teugen genieten van mijn optredens.

Ik ben ervan overtuigd dat iedere muzikant in verbinding met zichzelf en het publiek, een boeiende performance kan maken.

Je hoeft jezelf niet te dwingen stoer te zijn als dat niet in je aard zit, of jezelf op één of andere manier anders voor te doen dan je bent. Ik wil je juist de handvatten geven om een mooi optreden neer te kunnen zetten, met respect voor jou als persoon, iets waarbij jij je happy voelt, op een podium dat bij je past.

Als eigenaar van een bloeiende lespraktijk, organiseer ik optredens voor mijn leerlingen,

en leer hen van jongs af aan probleemloos op te treden zonder podiumangst. Ik heb lesgegeven op diverse scholen (voortgezet onderwijs) en ook daar leerlingen begeleid bij het spelen of zingen voor de klas, privé, in groepen en voor examens.

Vanaf 2015 ben ik begonnen met het ontwikkelen van programma’s over podiumangst op basis van mijn jarenlange ervaringen.  Workshops, lezingen en een  online programma dat het fenomeen podiumangst van verschillende kanten bekijkt met heel veel praktische oefeningen en achtergrondinformatie. Hier kun je daar meer over lezen.

Het is mooi te zien, de stappen die cursisten maken en uiteindelijk terecht komen op een podium die bij hen past en muziek laten horen waar ze aanleg voor hebben. Net die begeleiding geven die het verschil maakt tussen een gelukkige- of licht-traumatische podiumervaring.

Ook sprekers, die lijden aan angsten of die ‘saai’ overkomen bij hun luisteraars help ik om bezield te spreken en toehoorders mee te nemen in hun verhaal.

Naast mijn gitaarschool vind ik het fijn om los daarvan workshops, cursussen, lezingen en trainingen aan te bieden over podiumangst en podiumgeluk.

Op het moment dat ik dit schrijf, tijdens het klaarmaken van de agenda voor de tweede helft van dit jaar is er  één workshop in de agenda gezet. Binnenkort volgt er meer!

Wil je op de hoogte gehouden worden van meer, schrijf je dan hier in en ontvang updates in je mailbox.

(geen spam, uitschrijven kan altijd en is heel makkelijk)